Nicole Mones’in Son çinli şef kitabı okuduğum son kitaplar arasındaydı. Özellikle çin mutfağına ilgi duyanlar için sevebilecekleri bir kitap. Kitapta Çin’de düzenlenen bir yemek yarışmasına katılan yarı çinli yarı amerikalı Sam Liang ile onun yarışmaya hazırlanış sürecini gözlemleyen amerikalı yemek yazarı Maggie McElroy’un bu süreçte yaşadıkları anlatılıyor. Çin yemekleri ve Çin kültürü hakkında detaylı bilgiler hikayenin aralarına serpiştirilmiş. Hoş bir kitaptı benim için…
Reklamlar
Bu kitabı okuduğunuzda Çin kültüründe yemek yapmanın başlı başına bir sanat olduğunu görüyorsunuz.Onlar için yemek sadece bir ihtiyaç değil.Her yemeğin ve kullanılan malzemenin bir anlam ifade ettiğini anlıyorsunuz.Güzel bir kitap ama aç okunmaması gereken bir kitap 🙂